Raed Arafat anunță mai multe restricții. Nu e exclusă carantina pe timpul nopții

Raed Arafat anunță mai multe restricții. Nu e exclusă carantina pe timpul nopții
martie 24, 2021
Alin Ciubotariu

Raed Arafat anunță că s-au pregătit o serie de noi măsuri de limitare a răspândirii coronavirusului

Șeful Departamentului pentu Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a anunțat că Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a pregătit noi măsuri care să încerce să limiteze răspândirea noului coronavirus. Noile măsuri vor aduce și noi restricții, printre care și o carantină prelungită pe timpul nopții care să limiteze mobilitatea cetățenilor și să încerce să reducă cât mai mult contactele prin care se răspândește Sars-Cov-2.

„Da. În anumite momente şi poate pentru a reduce activităţile neesenţiale, da. Vedem ţări care au aceste carantine de noapte care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franţa, de la 21 în alte ţări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul şi mobilitatea care duc la răspândirea virusului”

Raed Arafat, Secretar de Stat MAI

Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, susține că astfel de măsuri și-ar fi demonstrat eficiența anterior, când au fost implementate în alte state europene, dar a respins opțiunea unei carantine totale în weekend

„Astea sunt discuţii pe care nu vreau să le speculăm. Între carantină totală, adică să intri în casă, să te închizi şi să nu ieşi deloc nu cred că aşa ceva va fi , dar vor fi, poate, unele măsuri în care anumite activităţi vor fi reduse. Să te duci în oraş, să te plimbi departe de acasă după o anunnmită oră, poate în loc să fie ora 22, să fie o anumită oră mai devreme. Azi am avut o discuţie la nivelul Comitetului tehnico-ştiinţific. Urmează să se facă o propunere CNSU”

Raed Arafat, Secretar de Stat MAI

Șeful DSU a afirmat că următorul set de măsuri, care se va aplica probabil în timpul weekendului, va fi aprobat de către CNSSU și Guvernul României în zilele următoare.

mai 7, 2021
Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială

Ministrul Muncii s-a aflat joi în vizită în instutuții de protecție socială admnistrate privat în județul Covasna. Raluca Turcan a evidențiat succesele obținute la Sfântu Gheorghe de cei de la Diakonia.

mai 7, 2021
Patentele vaccinurilor anti-Covid-19 provoacă certuri între SUA și Germania

Interesele SUA și Gemania se ciocnesc din nou, de această dată din cauza vaccinurilor. Germania se opune renunțării la protecția proprietății intelectuale.

mai 6, 2021
Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închisă definitiv de Kremlin. Postul a adunat mai mult de două milioane USD amenzi date de administrația Putin.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram