Raed Arafat anunță prelungirea stării de alertă și după 14 aprilie și eliminarea puterii de decizie de la nivel județean

Raed Arafat anunță prelungirea stării de alertă și după 14 aprilie și eliminarea puterii de decizie de la nivel județean
martie 25, 2021
Alin Ciubotariu

Raed Arafat a anunțat că restricțiile privind sărbătorile pascale ortodoxe se vor discuta la jumătatea lunii mai. Secretarul de stat a scos din rândul factorilor de decizie autoritățile județene.

Secretarul de Stat Raed Arafat a anunțat joi, 25 martie, după ședința de guvern, noile restricții de circulație impuse populației și situația sărbătorilor pascale în contextul pandemiei de coronavirus. anunțând că actuala Hotărâre de Guvern nu prevede derogări decât pentru paștele evreesc și pentru cel catolic. Totodată Raed Arafat a anunțat și prelungirea stării de alertă după data de 14 aprilie.

„S-a discutat situația Paștelui Ortodox, adică 1-2 mai, care și atunci vor fi stabilite ore de permisiune de participare la slujbe de sărbătoare însă nu vor apărea în această Hotărâre de Guvern aceste lucruri, pentru că aceasta este valabilă numai până în 14 aprilie și reglementarea va apărea în următoarea Hotărâre de Guvern de prelungire a stării de alertă.”

Raed Arafat, Secretar de Stat MAI

În cadrul conferinței de presă șeful DSU a anunțat că noua Hotărâre de Guvern anulează puterea de decizie a Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență, opiniile din cadrul acestora devenind inutile iar măsurile nediscutabile.

„Aceste măsuri sunt menite să reducă mobilitatea și contactul pentru a reduce răspândirea virusului Sars-Cov-2. Sunt măsuri care devin obligatorii și nu se mai discută sau dezbat în cadrul comitetelor (județene, n.r.) ci înseamnă că la momentul la care măsura este atinsă măsura intră (în vigoare, n.r.) pe baza incidenței respective. Asta va simplifica lucrurile pentru localitățile și pentru zonele care intră sub aceste incidențe.”

Raed Arafat, Secretar de Stat MAI

Pentru datele de 27 și 28 martie măsura va fi extinsă până la orele 22 pentru persoanele care se vor deplasa să participe la servicii religoase Pesah iar pentru datele de 3-4 aprilie pentru persoanele care vor participa la slubele religioase de Paște catolic aceasta se va extinde până la orele 02:00.

mai 7, 2021
Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială

Ministrul Muncii s-a aflat joi în vizită în instutuții de protecție socială admnistrate privat în județul Covasna. Raluca Turcan a evidențiat succesele obținute la Sfântu Gheorghe de cei de la Diakonia.

mai 7, 2021
Patentele vaccinurilor anti-Covid-19 provoacă certuri între SUA și Germania

Interesele SUA și Gemania se ciocnesc din nou, de această dată din cauza vaccinurilor. Germania se opune renunțării la protecția proprietății intelectuale.

mai 6, 2021
Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închisă definitiv de Kremlin. Postul a adunat mai mult de două milioane USD amenzi date de administrația Putin.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram