Raed Arafat anunță prelungirea stării de alertă și după 14 aprilie și eliminarea puterii de decizie de la nivel județean

Raed Arafat anunță prelungirea stării de alertă și după 14 aprilie și eliminarea puterii de decizie de la nivel județean
martie 25, 2021
Alin Ciubotariu

Raed Arafat a anunțat că restricțiile privind sărbătorile pascale ortodoxe se vor discuta la jumătatea lunii mai. Secretarul de stat a scos din rândul factorilor de decizie autoritățile județene.

Secretarul de Stat Raed Arafat a anunțat joi, 25 martie, după ședința de guvern, noile restricții de circulație impuse populației și situația sărbătorilor pascale în contextul pandemiei de coronavirus. anunțând că actuala Hotărâre de Guvern nu prevede derogări decât pentru paștele evreesc și pentru cel catolic. Totodată Raed Arafat a anunțat și prelungirea stării de alertă după data de 14 aprilie.

„S-a discutat situația Paștelui Ortodox, adică 1-2 mai, care și atunci vor fi stabilite ore de permisiune de participare la slujbe de sărbătoare însă nu vor apărea în această Hotărâre de Guvern aceste lucruri, pentru că aceasta este valabilă numai până în 14 aprilie și reglementarea va apărea în următoarea Hotărâre de Guvern de prelungire a stării de alertă.”

Raed Arafat, Secretar de Stat MAI

În cadrul conferinței de presă șeful DSU a anunțat că noua Hotărâre de Guvern anulează puterea de decizie a Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență, opiniile din cadrul acestora devenind inutile iar măsurile nediscutabile.

„Aceste măsuri sunt menite să reducă mobilitatea și contactul pentru a reduce răspândirea virusului Sars-Cov-2. Sunt măsuri care devin obligatorii și nu se mai discută sau dezbat în cadrul comitetelor (județene, n.r.) ci înseamnă că la momentul la care măsura este atinsă măsura intră (în vigoare, n.r.) pe baza incidenței respective. Asta va simplifica lucrurile pentru localitățile și pentru zonele care intră sub aceste incidențe.”

Raed Arafat, Secretar de Stat MAI

Pentru datele de 27 și 28 martie măsura va fi extinsă până la orele 22 pentru persoanele care se vor deplasa să participe la servicii religoase Pesah iar pentru datele de 3-4 aprilie pentru persoanele care vor participa la slubele religioase de Paște catolic aceasta se va extinde până la orele 02:00.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram