Raed Arafat răspunde solicitării Partidului Alternativa Dreaptă fără să răspundă concret

Raed Arafat răspunde solicitării Partidului Alternativa Dreaptă fără să răspundă concret
aprilie 25, 2021
Alin Ciubotariu

Partidul Alternativa Dreaptă cere guvernului demiterea lui Raed Arafat și justificarea măsurilor decise de CNSU în 25 martie. Guvernul trimite răspunsul redactat de Raed Arafat.

Partidul Alternativa Dreaptă, prin președintele Adela Mârza, a depus luni, 5 aprilie, o petiție către guvernul României prin care cerea ridicarea resrticțiilor impuse în numele pandemiei și demiterea Seceretarului de Stat Raed Arafat, persoana responsabilă de impunerea restricțiilor de circulație și activitate economică, din Ministerul Afacerilor Interne.

Răspunsul a venit… de la cel a cărui demiterea era cerurtă în petițe, dar fără nici un fel de justificări obiective privind necesitatea măsurilor ci doar justificări legale…

1. Retragerea Hotărârii Nr. 20 / 25.03.2021 a CNSU, privind restricțiile de circulație
Domnul Raed Arafat, în răspunsul sau, bate câmpii pe două pagini cu generalități, cu invocarea de acte normative care îi permite să ia măsuri excepționale în situații excepționale, inclusiv să suspende drepturile si libertățile constituționale ale cetățenilor, dar nici o vorbă despre justificarea clară a restricțiilor de circulație introduse prin HCNSU 20/2021.
Nu ne dă niciun răspuns, de exemplu, de ce în luna noiembrie, în plină campanie electorală, când numărul de cazuri ajunsese la aproape 11000/zi, nu s-au justificat astfel de măsuri, dar când numărul de cazuri zilnice a ajuns la 5000, (în scădere), se impuneau. Să înțelegem că o campanie electorală reduce agresivitatea virusului? Atunci, să pornim o campanie electorală.
Nu ne explică domnul Raed Arafat care este motivația interdicțiilor de circulație după o anumită ora. De fapt, domnul Raed Arafat nu ne explica nimic sau, daca vreți, singura explicație este „pentru ca poate”.
Ne mai spune domnul Raed Arafat că HG nr.293/2021 (modificată prin HG nr.348/2021) și-a încetat efectele prin HG nr.432/2021 sau cu alte cuvinte ce atâta deranj, că nu mai e valabila si dacă vă supără HG 432/2021 o abrogăm cu HG 15642148/2140, că hârtii pentru HG-uri avem.
2. Publicarea analizelor științifice care au stat la baza limitării drepturilor cetățenilor
3. Publicarea raportului de cheltuieli în contextul COVID-19, pe anul 2020
Pentru că se pare ca nu înțelege bine termenii, îi dam aici domnului Raed Arafat definiția verbului „a publica”.
„A publica = A face cunoscut tuturor ceva prin tipărire, afișare etc.; a face sa apăra, a tipări cărți, articole, informații etc.”
Noi credem ca în contul zecilor de milioane de euro dați presei puteți cere și publicarea analizelor științifice și a raportului de cheltuieli în contextul COVID 19.
Să înțelegem ca presei i-ați dat bani numai pentru verbele: „A SPERIA, A PANICA…”?
4. Prezentarea listei membrilor Grupului de Comunicare Strategică
Răspunsul la aceasta întrebare este interesant. Domnul Raed Arafat ne comunică faptul că din GCS fac parte: Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Transporturilor, Inspectoratul de politie, Jandarmeria și tot așa.
Ce înțelegem noi de aici? Noi înțelegem că acestea sunt entități distincte care nu se află în relații de subordonare pentru că altfel nu vedem care este logica să spui că din GCS face parte Guvernul României alături de Ministerul X si Ministerul Y care sunt componente ale Guvernului României.
Nu înțelegem de ce se spune că fac parte din GCS: Ministerul Afacerilor Interne, alături de Inspectoratul General al Politiei și Jandarmeria, care sunt componente ale Ministerului Afacerilor Interne?
Desigur că, dacă ne gândim la o „perdea de fum” putem înțelege strategia Grupului de Comunicare Strategică: multă (non)informație menită să acopere lipsa INFORMAȚIEI.
Domnul Raed Arafat ne explică doct că, date fiind modificările, funcție de conjunctură, nu ne poate comunica o lista nominală!
CONCLUZIE:

1. Dacă un polițist ucide în exercițiul funcțiunii, răspunderea este individuală;
2. Când armate de polițiști stau și supraveghează atent criminalii, să nu cumva sa-i oprească cineva din misiunea lor, răspunderea este individuală;
3. Când angajați ISU orbecăie prin munți, mări și oceane sau prin orașe, timp în care vieți nevinovate se sting, răspunderea este individuală și niciodată nu se găsesc indivizii răspunzători;
4. Când se închide o țară, când se suspendă drepturi și libertăți constituționale, răspunderea este a tuturor, deci a nimănui.
5. Demiterea lui Raed Arafat, șeful DSU.
La aceasta solicitare, domnul Raed Arafat ne răspunde elegant că „Domnia Sa” nu se poate demite singur. Cu asta chiar suntem de acord!

Îl informam, totuși, pe domnul Raed Arafat că există si un act unilateral de voință numit: DEMISIE DE ONOARE!
Sigur, unde e, că de unde nu e nici Dumnezeu nu cere! (de onoare, ziceam!)

Partidul Alternativa Dreaptă

Componența Grupului de Comunicare strategică, organism al cărui componență a fost ținută la sertar de către ambele guverne active în perioada pandemiei, a fost făcută publică de Emilia Șercan, jurnalist al PressONe, în 14 aprilie 2021, cu toate acestea Raed Arafat refuză nominalizarea lor în răspunsul redactat în data de 19 aprilie.

Grupul de Comunicare Strategică
Conducere

Andi Manciu - Coordonator al GCS
Iulian Drăgoi - Comisar de poliţie şi detaşat consilier la cabinetul secretarului de stat Andi Manciu

Ministerul de Interne:
Sorina Elena Coşbuc - Consilier al ministrului de Interne.
Adrian Cuţurescu - Inspector principal şi director adjunct al Centrului Cultural din MAI.

Ministerul Sănătăţii:
Oana Grigore - Directoare a Direcţiei Relaţii cu Presa, Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale din Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Afacerilor de Externe:
Andrei Ţărnea - Directorul general al Direcţiei pentru Comunicare şi Diplomaţie Publică din Ministerul Afacerilor Externe.
Oana Darie - Purtător de cuvânt al MAE din iunie 2018.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă:
Theodor Dan Mihai - Purtător de cuvânt al DSU de vara trecută.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale:
Cătălin Chirică - Locotenent-colonel şi purtător de cuvânt al STS din noiembrie 2019.

Structura de suport a GCS

Ministerul Apărării Naţionale:
Constantin Spânu - General de brigată şi şef al Direcţiei de Informare şi Relaţii Publice din MApN.

Ministerul Transporturilor:
Laurenţiu Voicu - Director al Direcţiei de Comunicare, Relaţia cu Sindicatele, Patronatele şi Organizaţiile Neguvernamentale din Ministerul Transporturilor din 2016.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă:
Alina Moisoi - Colonel de pompieri şi şefa Serviciului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul IGSU.
Adrian Marin - Maior şi purtător de cuvânt al IGSU.

Inspectoratul General al Poliţiei Române:
Georgian Drăgan - Comisar-şef şi împuternicit din septembrie 2020 să conducă Centrul de Informare şi Relaţii Publice din Poliţia Română.
Cornel Octavian Dan - Comisar şi Împuternicit şef al Serviciului de Comunicare şi Informare Publică din cadrul Centrului de Informare şi Relaţii Publice din Poliţia Română.

Inspectoratul General al Jandarmeriei Române:
Sorin Despina - Colonel şi împuternicit de la începutul lui 2020 ca şef al Serviciului de Comunicare Publică din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române (IGJR).
George Ene - Maior. Lucrează în cadrul Biroului Revista „Jandarmeria Română” din cadrul IGJR.

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră:
Tatiana Berlinschi - Comisat-şef de poliţie, împuternicită din 2020 să ocupe funcţia de şef al Centrului de Informare şi Relaţii Publice din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).
Alexandra Găvan - Comisar şef, împuternicită din 2020 să ocupe funcţia de şef al Biroului de Presă al IGPF.

Secretarul de Stat Raed Arafat a anunțat joi, 25 martie, după ședința de guvern, noile restricții de circulație impuse populației și situația sărbătorilor pascale în contextul pandemiei de coronavirus. anunțând că Hotărârea de Guvern nu prevede derogări decât pentru paștele evreesc și pentru cel catolic.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram