Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială

Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială
mai 7, 2021
Alin Ciubotariu

Ministrul Muncii s-a aflat joi în vizită în instutuții de protecție socială admnistrate privat în județul Covasna. Raluca Turcan a evidențiat succesele obținute la Sfântu Gheorghe de cei de la Diakonia.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale Raluca Turcan a vizitat joi, 6 aprilie, printre altele, un centru after school din localitatea Valea Crişului, o structură de economie socială, respectiv un magazin unde lucrează persoane cu dizabilităţi, un centru de zi pentru persoanele cu nevoi speciale şi un complex de locuinţe protejate din municipiul Sfântu Gheorghe, administrate de Fundaţia Creştină Diakonia.

Eu, ca ministru, cred cu tărie că serviciile sociale, pentru a fi eficiente, trebuie să fie integrate. De asemenea, că statul trebuie să dezvolte parteneriate între central, local şi mediul privat, fie economic, fie nonguvernamental, că trebuie să existe nişte standardele minime de cost şi de calitate care trebuie respectate în materie de servicii sociale şi, de asemenea, ar trebui să existe competiţie liberă în materie de servicii sociale şi, acolo unde statul nu poate, să externalizeze. Am văzut externalizarea dând rezultate excepţionale şi plecând de la aceste principii în care eu cred ca ministru, ne propunem să venim cu o serie de modificări legislative astfel încât să îmbunătăţim asistenţa socială în România.
Aici, în judeţul Covasna, s-a confirmat încă o dată că asistenţa socială funcţională este aceea integrată, care nu se rezumă doar la nişte beneficii, adică o sumă de bani pentru cei care sunt în situaţie de vulnerabilitate, care au nevoie de îngrijiri la domiciliu, de asistenţă medicală, de consiliere psihologică, de consiliere educaţională. În comunităţile în care am fost am realizat că parteneriatele cu organizaţiile nonguvernamentale pot să sprijine statul pentru a oferi această formă de diversificare a asistenţei sociale.

Raluca Turcan, Ministrul Muncii și Protecției Sociale

Raluca Turcan a afirmat că statul ar trebui să dezvolte un parteneriat cu cei din privat care să îmbunătățească și mărească gama serviciilor de asistență socială iar în județul Covasna există și exemple de succes care dovedesc că asistența socială integrată este o soluție de viitor.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram