România fierbe iar guvernul se piaptănă și televiziunile de casă ignoră

România fierbe iar guvernul se piaptănă și televiziunile de casă ignoră
martie 30, 2021
Alin Ciubotariu

Proteste masive în întreaga țară. Protestatarii cer anularea restricțiilor care au ca motivație pandemia. Acuzații de cenzurare a protestelor în reportajele de știri din partea unor influenceri aflați în stradă.

Duminică, 28 martie 2021, au intrat în vigoare noile restricții impuse poporului de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență comunicate de Raed Arafat joi seară, după ședința de guvern care a aprobat propunerile CNSSU.

Luni, 29 martie 2021, în toate orașele mari au ieșit mii de oameni în marșuri de protest împotriva a ceea ce manifestanții numesc „o încălcare flagrantă a drepturilor și libertăților cetățenești” și împotriva a ceea ce populația vede ca fiind măsuri inutile și inumane luate de un guvern incompetent.

Protestele au izbucnit după ce Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a impus carantinarea municipiului Timișoara prin ordin direct al DSU în ciuda deciziei CJSU Timiș iar ulterior a anulat puterea de decizie a tuturor autorităților județene prin aplicarea automată a măsurilor în funcție de o anumită rată de infectare.

În toată țara protestatarii au scandat lozinci pro-libertate și anti-guvern, s-au incendiat măști de protecție și s-a scandat împotriva „comandantului acțiunii”, secretarul de stat Raed Arafat, cel care a și impus, în urma discuțiilor cu ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, măsurile care au reușit să scoată România în stradă.

La București manifestația, care a ajuns la aproape 5.000 de participanți, a pornit din Piața Universității iar de acolo s-a desfășurat în marș pe traseul Piața Universității - Bulevardul Magheru - Piața Romană - Piața Victoriei - Șoseaua Ștefan cel Mare - Obor - Calea Moșilor - Bulevardul Carol - Piața Universității - Piața Victoriei.

Protest împotriva restricțiilor la București.

La Cluj manifes tația, care a ajuns la aproape 2000 de participanți. a început lângă clădirea Prefecturii Cluj după care s-a deplasat pe Memorandumului - Clinicilor - Eroilor - Dorobanților - Bulevardul 21 Decembrie și s-a oprit din nou la prefectura județului.

Proteste mai mici au fost și în celelalte orașe ale țării, cum ar fi Bârlad, cu cca 1000 de participanți care s-au întâlnit în fața Primăriei și au plecat în marș până la Grădina Publică, înapoi la Primărie, apoi până la Cinema ”Bârladul”, Biserica Sf. Mina, zona Gării și apoi înapoi în centru:

”Nu mai avem ce mânca. Domeniul sportiv amator și semi-profesionist este închis de un an de zile. De ce? Toți din club suntem tineri și cu imunitate excelentă. Închiderea nu ne protejează - ci dimpotrivă, ne distruge.”

membru al unui club de kickboxing semipro din Bârlad.

Botoșani, cu cca 700 de participanți care au manifestat în fața Prefecturii și a Primăriei Botoșani după care s-au deplasat în marș pe Pietonalul Unirii - Bulevardul M. Eminescu - George Enescu - Calea Națională și înapoi la prefectură.


Mâine, 30 martie, sunt așteptate proteste în toată țara, o continuare a celor care au debutat în ultimele 24 de ore iar protestatarii nu par să se lase speriați de invitația ministrului Sănătății de a face un tur al secției de Anestezie și Terapie Intensivă, o invitație repetată de diverse figuri cu autoritate de fiecare dată când românii au ieșit să protesteze.

În acest timp social media din România a început să solicite tot mai des televiziunilor implicate în campaniile de informare ale guvernului să nu mai cenzureze știrile despre protestele din țară după ce mai multe televiziuni au ales să ignore subiectul.

mai 7, 2021
Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială

Ministrul Muncii s-a aflat joi în vizită în instutuții de protecție socială admnistrate privat în județul Covasna. Raluca Turcan a evidențiat succesele obținute la Sfântu Gheorghe de cei de la Diakonia.

mai 7, 2021
Patentele vaccinurilor anti-Covid-19 provoacă certuri între SUA și Germania

Interesele SUA și Gemania se ciocnesc din nou, de această dată din cauza vaccinurilor. Germania se opune renunțării la protecția proprietății intelectuale.

mai 6, 2021
Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închisă definitiv de Kremlin. Postul a adunat mai mult de două milioane USD amenzi date de administrația Putin.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram