27. 04. 2024
Home Politică Romania implicată în atacul cu drone asupra podului Kerci ?

Romania implicată în atacul cu drone asupra podului Kerci ?

by Redactia
0 comentariu

După ce podul Kerci, care leagă Rusia continentală de peninsula Crimeea, a fost blocat temporar acum o săptămînă în urma unui atac cu drone, iar toate persoanele aflate pe o rază de cinci kilometri au fost evacuate, apare o ipoteză-șoc în presa ungară, despre posibila implicare a României în atac, scrie Bogdan Tiberiu Iacob în Inpolitics

Efectele atacului asupra podului Crimeii sunt deocamdată imprevizibile

dr.Somkuti Bálint

„Efectele atacului asupra podului Crimeii sunt deocamdată imprevizibile,” a declarat, astfel, dr.Somkuti Bálint, expert ungar în politici de securitate, într-o emisiune a Ultrahang, citat de publicația Mandiner.hu. Expertul afirmă că este clar faptul că forțele rusești se concentrează acum pe distrugerea infrastructurii militare ucrainene, utilizând orice armament disponibil. Luptele devin tot mai intense la sud de Bahmut, în timp ce unele sate rămân încă în mâinile rusești. Somkuti a evaluat aceste succese ca fiind mai degrabă parțiale, nu decisive.
În ceea ce privește utilizarea bombelor cu fragmentare furnizate de Statele Unite către Ucraina, expertul în securitate a indicat că atunci când acestea sunt utilizate împotriva tranșeelor, consecința este că soldații aflați în acele tranșee cad într-o formă de captivitate și nu pot pleca până când zona nu este eliberată. Cu toate acestea, utilizarea acestor dispozitive nu aduce o schimbare semnificativă, ambele părți le cunosc și sunt pregătite pentru ele.
Totuși, războiul va deveni mai nemilos odată cu utilizarea muniției cu fragmentare, mai spune el.

Dr Somkuti Balint


Cititi mai multe pe INPOLITICS

You may also like

Despre Noi

We’re a media company. We promise to tell you what’s new in the parts of modern life that matter. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Sed consequat, leo eget bibendum sodales, augue velit.

@2023 – Alternative News Romania

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00