România trimite a 4 tranșă de vaccinuri către Republica Moldova

România trimite a 4 tranșă de vaccinuri către Republica Moldova
mai 6, 2021
Alin Ciubotariu

România mai trimite 100.000 de doze de vaccin Republicii Moldova. Maia Sandu a cerut autoriăților să accelereze vaccinarea.

Președintele Republicii Moldova a anunțat miercuri, 5 aprilie, că țara sa va mai primi din partea României încă un lot de 100.000 de doze și a cerut ca autoritățile din Moldova să facă tot posibilul în așa fel încât să fie vaccinate toate categoriile de persoane.

Până acum România a trimis către țara vecină mai multe loturi de vaccind anti-Covid, începând cu cel in 27 februarie, de 21.600 de doze și continuând cu cel din 27 martie, de 50.400 de doze și cel din 17 aprilie de 132.000 de doze.

O veste bună pentru cetățeni! România va oferi țării noastre încă o donație generoasă - 100.000 de doze de vaccin. Suntem profund recunoscători României pentru solidaritatea fără margini. De asemenea, autoritățile de la Bucureşti au aprobat decizia de a oferi Republicii Moldova prin revânzare câte 200.000 de doze de vaccin pe lună. Astfel, începând cu această lună, vom putea cumpăra cantitățile necesare de vaccin din loturile disponibile în România, la prețul negociat de Uniunea Europeană. Le mulțumesc din suflet domnului Președinte Klaus Iohannis, Prim-ministrului Florin Cîțu, tuturor românilor pentru ajutorul imens în aceste vremuri.
Solicit Guvernului să deschidă și să anunțe posibilitatea de a se vaccina pentru toate categoriile de cetățeni, așa încât să imunizăm cât mai mulți oameni cât mai repede. Vaccinarea, alături de respectarea în continuare a măsurilor de protecție, în special purtarea măștii, reprezintă calea prin care putem reveni la normalitate. Vă îndemn pe toți să vă vaccinați și să puneți umărul la eforturile comune de oprire a pandemiei. Vin vremuri mai bune.

Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova

Republica Moldova a contorizat până acum cca 250.000 de cazuri de Covid-19 confrmate, cu 5892 de decese de la debutul pandemiei și se pregătește pentru dizolvarea parlamentului și alegeri anticipate în 11 iulie.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram