Rudy Giuliani, fostul avocat al lui Trump, percheziționat de FBI

Rudy Giuliani, fostul avocat al lui Trump, percheziționat de FBI
aprilie 29, 2021
Alin Ciubotariu

Locuința lui Rudy Giuliani, fostul avocat al președintelui Trump, percheziționată de FBI. Învestigația încearcă să dovedească că Giuliani a încălcat legea atunci când a cerut anchetarea familiei Biden de către autoritățile ucrainiene.

Locuința lui Rudolph Giuliani, fostul avocat al ex-președintelui Donald J. Trump, cel care a făcut public conținutul descoperit pe laptopul lui Hunter Biden, a fost ținta unei percheziții a agenților federali din cadrul FBI care viza confiscarea dispozitivelor electronice într-o investigație declanșată pentru a verifica dacă Giuliani nu a încălcat legea atunci când a făcut lobby pe lângă administrația Zelensky, în Ucraina, ca aceasta să declanșeze o anchetă împotriva lui Joe și Hunter Biden.

Conform declarațiilor avocatului lui Giuliani, Robert Costello, agenții federali au sosit la locuința fostului primar al orașului New York la ora 06:00 și au pus în aplicare un madat de percheziție pentru care începuseră demersurile încă de anul trecut când au cerut Departamentului pentru Justiție mandatul pentru electronice, aceștia confiscând la final și câteva dispozitive, printre care laptopuri și telefoane mobile.

Ceea ce au făcut astăzi se numeşte delict legal. De ce să faci aceste lucruri cuiva, mai ales cuiva care a fost procuror general asociat, procuror, primar al oraşului New York şi avocat personal al celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite?

Robert Costello, avocatul lui Rudy Giuliani

Costello consideră că mandatul de percheziție era inutil întrucât Rudolph Giuliani a răspuns mereu la solicitările și întrebările investigatorilor federali, singurul subiect exclus fiind conversațiile lui cu președintele Donald J. Trump.

Fiul avocatului Rudy Giuliani, Andrew, a reacționat și el la percheziția efectuată în locuința din Manhattan catalogând acțiunea Biroului Federal de Investigații (FBI) ca fiind absurdă și dezgustătoare și numind-o o mișcare politică.

Vorbesc în calitate de fiu și de american îngrijorat. Oricine, orice american, indiferent dacă e democrat sau republican, ar trebui să fie extrem de deranjat de ceea ce s-a întâmplat astăzi, aici, și de politizarea continuă a Departamentului de Justiție. Este dezgustător. Este total absurd.
Departamentul nostru de Justiție ar trebui să fie indepentent de mediul politic. Ce e destul e destul, doamnelor și domnilor. Nu putem să mai suportăm asta în continuare. Dacă așa ceva i se întâmplă avocatului președintelui atunci i se poate întâmpla oricui dintre noi.
Singura dovadă, pe care ei nu au ridicat-o astăzi, este singurul lucru incriminator de acolo și nu aparține tatălui meu ci fiului actualului președinte.

Andrew Giuliani, fiul lui Rudolph Giuliani

În luna noiembria a anului trecut Rudolph Giuliani a făcut public conținului unui hard-disk care ar fi conținut o copie a unui laptop aparținând lui Hunter Biden, fiul Președintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, și care a dus la declanșarea unei anchete pentru spălare de bani, anchetă confirmată și de Hunter Biden în luna decembrie 2020, dar care a declanșat și un enorm scandal, cu acuzații de pedofilie și posesie de droguri de risc (mentanfetamine) după ce mai multe clipuri cu conținut pornografic care îl aveau în cadru pe Hunter Biden au fost făcute publice.

În luna septembrie a anului 2019 o discuție telefonică dintre Volodymyr Zelesky și Donald J. Trump a devenit publică după ce a fost scursă de un informator, discuție în care Trump încerca să pună presiune pe administrația ucraineană să cerceteze afacerile ilegale din Ucraina ale familiei Biden, Rudy Giuliani fiind cel care, încă din luna mai a anului 2019, a făcut lobby puternic pe lângă președintele Ucrainei pentru ancheta care îl interesa în mod special pe Trump.

mai 7, 2021
PSD iese la atac împotriva lui Ghinea

Social Democrații îi atrag atenția ministrului Ghinea că a ignorat toate programele europene în afara PNRR.

mai 7, 2021
Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială

Ministrul Muncii s-a aflat joi în vizită în instutuții de protecție socială admnistrate privat în județul Covasna. Raluca Turcan a evidențiat succesele obținute la Sfântu Gheorghe de cei de la Diakonia.

mai 7, 2021
Patentele vaccinurilor anti-Covid-19 provoacă certuri între SUA și Germania

Interesele SUA și Gemania se ciocnesc din nou, de această dată din cauza vaccinurilor. Germania se opune renunțării la protecția proprietății intelectuale.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram