Rudy Giuliani, fostul avocat al lui Trump, percheziționat de FBI

Rudy Giuliani, fostul avocat al lui Trump, percheziționat de FBI
aprilie 29, 2021
Alin Ciubotariu

Locuința lui Rudy Giuliani, fostul avocat al președintelui Trump, percheziționată de FBI. Învestigația încearcă să dovedească că Giuliani a încălcat legea atunci când a cerut anchetarea familiei Biden de către autoritățile ucrainiene.

Locuința lui Rudolph Giuliani, fostul avocat al ex-președintelui Donald J. Trump, cel care a făcut public conținutul descoperit pe laptopul lui Hunter Biden, a fost ținta unei percheziții a agenților federali din cadrul FBI care viza confiscarea dispozitivelor electronice într-o investigație declanșată pentru a verifica dacă Giuliani nu a încălcat legea atunci când a făcut lobby pe lângă administrația Zelensky, în Ucraina, ca aceasta să declanșeze o anchetă împotriva lui Joe și Hunter Biden.

Conform declarațiilor avocatului lui Giuliani, Robert Costello, agenții federali au sosit la locuința fostului primar al orașului New York la ora 06:00 și au pus în aplicare un madat de percheziție pentru care începuseră demersurile încă de anul trecut când au cerut Departamentului pentru Justiție mandatul pentru electronice, aceștia confiscând la final și câteva dispozitive, printre care laptopuri și telefoane mobile.

Ceea ce au făcut astăzi se numeşte delict legal. De ce să faci aceste lucruri cuiva, mai ales cuiva care a fost procuror general asociat, procuror, primar al oraşului New York şi avocat personal al celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite?

Robert Costello, avocatul lui Rudy Giuliani

Costello consideră că mandatul de percheziție era inutil întrucât Rudolph Giuliani a răspuns mereu la solicitările și întrebările investigatorilor federali, singurul subiect exclus fiind conversațiile lui cu președintele Donald J. Trump.

Fiul avocatului Rudy Giuliani, Andrew, a reacționat și el la percheziția efectuată în locuința din Manhattan catalogând acțiunea Biroului Federal de Investigații (FBI) ca fiind absurdă și dezgustătoare și numind-o o mișcare politică.

Vorbesc în calitate de fiu și de american îngrijorat. Oricine, orice american, indiferent dacă e democrat sau republican, ar trebui să fie extrem de deranjat de ceea ce s-a întâmplat astăzi, aici, și de politizarea continuă a Departamentului de Justiție. Este dezgustător. Este total absurd.
Departamentul nostru de Justiție ar trebui să fie indepentent de mediul politic. Ce e destul e destul, doamnelor și domnilor. Nu putem să mai suportăm asta în continuare. Dacă așa ceva i se întâmplă avocatului președintelui atunci i se poate întâmpla oricui dintre noi.
Singura dovadă, pe care ei nu au ridicat-o astăzi, este singurul lucru incriminator de acolo și nu aparține tatălui meu ci fiului actualului președinte.

Andrew Giuliani, fiul lui Rudolph Giuliani

În luna noiembria a anului trecut Rudolph Giuliani a făcut public conținului unui hard-disk care ar fi conținut o copie a unui laptop aparținând lui Hunter Biden, fiul Președintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, și care a dus la declanșarea unei anchete pentru spălare de bani, anchetă confirmată și de Hunter Biden în luna decembrie 2020, dar care a declanșat și un enorm scandal, cu acuzații de pedofilie și posesie de droguri de risc (mentanfetamine) după ce mai multe clipuri cu conținut pornografic care îl aveau în cadru pe Hunter Biden au fost făcute publice.

În luna septembrie a anului 2019 o discuție telefonică dintre Volodymyr Zelesky și Donald J. Trump a devenit publică după ce a fost scursă de un informator, discuție în care Trump încerca să pună presiune pe administrația ucraineană să cerceteze afacerile ilegale din Ucraina ale familiei Biden, Rudy Giuliani fiind cel care, încă din luna mai a anului 2019, a făcut lobby puternic pe lângă președintele Ucrainei pentru ancheta care îl interesa în mod special pe Trump.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram