Rusia avertizează NATO în privința ațiunilor militare în zona arctică

Rusia avertizează NATO în privința ațiunilor militare în zona arctică
mai 18, 2021
Alin Ciubotariu

Serghei Lavrov avertizează NATO c Rusia are interese directe în zona arctică. Avertismentele au fost făcute înaintea întâlnirilor din Consiliul Arctic.

Federația Rusă a transmis luni, 17 mai, înaintea reuniunii Consiliului Arctic, un avertisment către Alianța Nord-Atlantică, prin vocea ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, privind activitățile militare în zona Oceanului Arctic,zonă pe care Rusia o consideră ca fiind de importanță strategică în apărarea statului.

Sunt zonele noastre, teritoriile noastre, noi răspundem.
Observăm critici referitoare la faptul că Rusia îşi intensifică activităţile militare în zona arctică. Dar este clar de mult timp pentru toată lumea că sunt zonele noastre, teritoriile noastre, noi răspundem de securitatea litoralului nostru, iar ceea ce facem acolo este perfect legal şi legitim.
Atunci când NATO încearcă să îşi justifice ofensiva în zona arctică, nu este aceeaşi situaţie; noi avem întrebări pentru unii vecini, precum Norvegia, care încearcă să justifice venirea NATO în zona arctică.

Serghei Lavrov, Ministrul de Externe al Federației Ruse

Serghei Lavrov a transmis avertismenul înaintea întâlnirii Consiliului Arctic, un forum economic și de geo-politică din care fac parte țările cu interese și teritorii în jurul cercului polar precum Rusia, Statele Unite, Canada, Danemarca, Suedia, Finlanda, Norvegia şi Islanda și unde Anthony Blinken, secretarul de stat american, se va întâlni pentru prima oară cu mnistrul Afacerilor Externe ale Federației Ruse, Serghei Lavrov, pentru organizarea unui eventual summit al consiliului în luna iunie la care vor participa președinții federației Ruse, Vladimir Putin, și ale Statelor Unite ale Americii, Joe Biden.

Ministrul de externe al Rusiei a afirmat că administrația de la Kremlin își dorește o intensificare a contactelor dintre comandanții structurilor militare ale statelor membre ale Consiliului Arctic pentru reducerea riscurilor militare în condițiile în care Moscova a suplimentat considerabil efectivele militare din zona polară, inclusiv cu sisteme antiaeriene S-400.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram