Rusia răspunde acțiunilor diplomatice ale SUA prin expulzarea unui număr egal de diplomați

Rusia răspunde acțiunilor diplomatice ale SUA prin expulzarea unui număr egal de diplomați
aprilie 17, 2021
Alin Ciubotariu

Serghei Lavrov a anunțat expulzarea a 13 diplomați americani și polonezi ca răspuns la ultimele acțiuni diplomatice ale SUA. Ministrul de Externe al Rusiei a anunțat și sistarea tuturor fondurilor americane pentru ONG-uri.

Rusia a anunţat vineri că va expulza zece diplomaţi americani, drept răspuns la sancţiunile adoptate de SUA împotriva sa în ziua precedentă, adăugând că a „recomandat” ambasadorului american la Moscova să revină la Washington, informează Agerpres, conform Reuters.

Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a declarat vineri, 16 aprilie, că statul rus va răspunde acțiunilor administrației de la Washington, care a decis expulzarea a zece diplomați ruși, inclusiv reprezentanți ai serviciilor de informații, după acuzații de atacuri cibernetice și ingerință în alegerile democratice ale Statelor Unite ale Americii și acțiunii guvernului polonez de a declara persona non-grata trei diplomați ruși, acuzați de încălcarea statutului diplomatic și de acțiuni care dăunează statului polonez.

Răspunsul administrației de la Kremlin a constat în crearea unei liste cu zece diplomați americani și trei diplomați polonezi care vor fi expulzați iar Ministrul de Externe rus anunțând că se vor lua măsuri dureroase împotriva unor afaceri americane pe teritoriul federației Ruse.

Zece diplomaţi au fost incluşi pe lista care ne-a fost transmisă împreună cu cererea ca ei să părăsească SUA. Noi vom răspunde acestei măsuri în manieră reciprocă şi cerem unui număr de zece diplomaţi americani să părăsească ţara noastră

Serghei Lavrov, Ministrul de Externe al Federației Ruse

Executivul rus a anunțat prin Serghei Lavrov în conferința de presă că vor fi oprite toate activitățile organizațiile non-guvernamentale sau fonduri și linii de finanțare americane care par să se amestece în treburile interne ale statului rus.

Președintele american Joe Biden a semnat joi, 15 aprilie, un decret care impune noi sancțiuni împotriva Federației Ruse și prin care au fost expulzați 10 diplomați ruși, inclusiv reprezentanți ai serviciilor secrete rusești, ca răspuns la atacurile cibernetice din ultima perioadă și încercările Moscovei de ingerință în alegerile democratice din Staele Unite ale Americii

Casa Albă a afirmat că noile sancțiuni sunt gândite să producă consecințe strategice și economice dacă Federația Rusă va continua cu acțiuni de natură să destabilizeze situația internațională și a nominalizat Serviciul de Informații externe al Federației Ruse ca fiind sursa ultimului atac informatic, SolarWinds, atac care a afectat o serie din serverele guvernului federal dar și ale unor companii private.

mai 7, 2021
Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială

Ministrul Muncii s-a aflat joi în vizită în instutuții de protecție socială admnistrate privat în județul Covasna. Raluca Turcan a evidențiat succesele obținute la Sfântu Gheorghe de cei de la Diakonia.

mai 7, 2021
Patentele vaccinurilor anti-Covid-19 provoacă certuri între SUA și Germania

Interesele SUA și Gemania se ciocnesc din nou, de această dată din cauza vaccinurilor. Germania se opune renunțării la protecția proprietății intelectuale.

mai 6, 2021
Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închisă definitiv de Kremlin. Postul a adunat mai mult de două milioane USD amenzi date de administrația Putin.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram