Scandalul Spitalului Județean Constanța continuă la Colegiul Medicilor

Scandalul Spitalului Județean Constanța continuă la Colegiul Medicilor
martie 19, 2021
Alin Ciubotariu

Personalul Spitalului Județean Constanța acuzat de maltratarea pacienților. Ruda unei paciente decedate pe secția ATI acuză medicii de crimă cu premeditare.

După Bârlad, Reghin și Sibiu acum a venit rândul Spitalului Județean Constanța de a fi pus în centrul unui scandal privind rele tratamente aplicate pacienților diagnosticați cu noul coronavirus, după ce ruda unei paciente decedate pe secția Anestezie și Terapie Intensivă a povestit în cadrul unei emisiuni tv cum sora ei, decetată în urma unui accident vascular cerebral, a fost ținută în condiții inumane, supusă unor tratamente pentru care nu și-a dat acordul și ucisă cu premeditare de către medicii spitalului.

Pacienta a fost internată în data de 5 decembrie, cu simptome de accident vascular, cu test Covid-19 negativ, iar pe 22 decembrie, în urma unui test pozitiv Covid-19, a fost mutată împotriva voiței proprii, pe secția ATI a spitalului, refuzându-i-se externarea la cerere, deși aceasta ceruse în repetate rânduri ca fiica și sora ei să vină să o scoată din spital întru cât viața îi este în pericol.

”Aș vrea să îl întreb pe domnul manager de ce, dacă ancheta DSP făcută în urma plângerii a constatat că toate procedurile au fost corecte, cum s-a infectat sora mea în spital?!
A fost internată în 5 decembrie, testul a ieșit negativ. A fost dusă cu forța în secția ATI. Medicul își taie singur craca de sub picioare când admite acest lucru, a fost dusă acolo ca să fie omorâtă.
Sora mea m-a sunat de nenumărate ori și mi-a spus ”vino să mă iei, sunt în pericol, vor să mă omoare!”
Nu am de ce să regizez moartea surorii mele. Tot ce s-a întâmplat a fost premeditat. Când i-au greșit tratamentul, doamna doctor mi-a spus că știe, dar că nu are ce face că nu are cum să stea după asistente să vadă ce fac.
După aceea, sora mea a fost ținută o zi întreagă pe hol, învelită doar cu un cearșaf, pentru a face o radiografie pulmonară. M-a sunat și mi-a spus că îi e frig, că e murdară, că nu mai poate. Am sunat-o pe doamna doctor și mi-a spus că a uitat și că îi va face radiografia a doua zi.
Sora mea a avut semipareză două săptămâni. Când și-a mai revenit, trebuia să fie dată jos din pat. Nu a fost ajutată în spital să se dea jos, a fost ținută mult timp pe spate, în frig, toate secrețiile s-au dus în plămâni.
Eu sunt înregistrarea vie, spun ce am trăit alături de sora mea.
Sora mea ajunsese sa refuze mâncarea pentru că era hrănită cu mâinile murdare de fecale. După ce spălau sașe femei, veneau și le dădeau mâncare cu mâinile murrade. A făcut și toxiinfecție alimentară. Au umplut-o de bube pentru că nu au spălat-o, nu au dat-o cu cremă, au torturat-o pur și simplu. Când m-a sunat să mă duc să o salvez, am sunat peste tot. Nu am avut ce să fac…
Am vorbit cu doamna doctor și mi-a spus că mâine o dă acasă și că are pneumonie. Mi-a spus să aduc o persoană de suport, i-am cumpărat un cadru. Sora mea m-a sunat spre seară și mi-a spus că i-au făcut o injecție greșită și că i s-a făcut rău. Din momentul ăla nu am mai auzit-o…
A doua zi am sunat la spital. Domna medic neurolog mi-a spus că nu mai este pacienta sa și că a fost transferată într-o secție Covid. Pe 5 a intrat fără Covid, iar pe 22 avea… A spus că nu i-au făcut test, este posibil așa ceva?!
Infirmierele și asistentele nu își făceau treaba. Țineau toți pacienții înfometați, însetați, nespălați. Sora mea a reclamat aceste lucruri, a primit și suport psihologic pentru că a făcut un AVC. Multe persoane din spital știau ce se întâmplă. Majoritatea pacienților trăiau aceleași evenimente, dar suportau pentru că știau că sunt la mâna lor”, a declarat Liliana Fronea.

Familia a depus mai multe plângeri, atât la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța și Inspectoratul de Poliție Județeană dar și la Colegiul Medicilor și Direcția de Sănătate Publică, ultima instituție afirmând că în urma anchetei nu a rezultat o încălcare a protocolului și că tratamentul administrat a fost unul corect.

Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor, a declarat că este nevoie de o anchetă amănunțită în Spitalul Județean Constanța care să verifice veridicitatea acuzațiilor aduse de sora decedatei și care să arate ce anume trebuie corectat în spital.

”Nu am foarte multe informații legate de cazul de la Constanța, decât cele din media. Pentru o concluzie vom avea nevoie de rezultatul unei anchete.
Eu nu îmi dau cu părerea în general. Frântura de dialog impresionează, dar nu pot spune mai mult decât atât.
Avem nevoie de o anchetă și niște concluzii, după care trebuie să corectăm. Nu cred că este momentul să trecem direct la concluzii”, a răspuns Coriu.

În cadrul emisiunii în care a fost declanșat scandalul de la Constanța fiica victimei a făcut publice o serie de înregistrări care îi susțin și confirmă acuzațiile și care aparent dovedesc calvarul prin care a trecut pacienta.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram