Serviciile de informații americane admit public posibilitatea apariției Covid într-un accident de laborator.

Serviciile de informații americane admit public posibilitatea apariției Covid într-un accident de laborator.
mai 28, 2021
Alin Ciubotariu

Comunitatea de informații a SUA susține că dovezile conturează două scenarii pentru originea SARS-Cov-2. China reacționează și încearcă discreditarea serviciilor printr-un apel la istoria departamentelor de informații americane.

Serviciile de informații ale Statelor Unite ale Americii a recunoscut joi, 27 mai, că departamentele lor au, până în prezent, două teorii legate de originea SARS-Cov-2, una din ele afirmând că cea mai probabilă sursă ar fi un accident de laborator în Wuhan iar alta că a apărut natural, în urma contactului dintre om și un animal infectat.

Biroul Directorului pentru Informații Naționale a SUA a afirmat că nu există suficiente informații credibile care să favorizeze una in cele două ipoteze dar că informațiile colectate până acum au creionat doar cele două scenarii ca fiind posibile.

Comunitatea de Informaţii a Statelor Unite nu ştie exact unde, când sau cum virusul (care provoacă, n.red.) COVID-19 s-a transmis iniţial, dar a coagulat două scenarii probabile.

Biroul Directorului pentru Informaţii Naţionale al SUA

Președintele SUA, Joe Biden, a cerut miercuri, 26 mai, serviciilor de informații americane să întărească eforturile făcute până acum pentru a explica originea SARS-Cov-2 și să întocmească în 90 de zile un raport complet asupra scenariilor, admițând că activitatea comunității de informații de până acum nu a făcut posibilă o concluzie definitivă.

Cu toate eforturile duse de Partidul Comunist Chinez în ultimul an de a discredia și duce la tăcere pe cei care afirmă că pandemia de SARS-Cov-2 ar fi fost rezultatul unui accident de laborator teoria a revenit în forță în dezbaterile din SUA în ultimele săptămâni iar cererea președintelui american a provocat o reacție a administrației comuniste de la Beijing, care a criticat istoria întunecată a serviciilor americane.

Echipa comună de anchetă a OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii, trimisă la Wuhan în ianuarie) a apreciat ca “extrem de improbabilă” teoria unei scăpări dintr-un laborator.
Aceasta este o concluzie oficială, formală şi ştiinţifică
De data aceasta, Statele Unite încearcă să folosească serviciile de informaţii pentru a desfăşura o aşa-zisă anchetă… dar istoria întunecată a serviciilor de informaţii americane este cunoscută de mult timp de toată lumea.

Zhao Lijian, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe ale Chinei

Joe Biden a afirmat că se vor face presiuni la scară mondială, prin efortul combinat al partenerilor SUA, asupra statului chinez pentru ca acesta să participe la o anchetă internațională transparentă, bazată pe dovezi.

Statele Unite vor continua să lucreze cu partenerii lor din întreaga lume pentru a face presiuni asupra Chinei să participe la o anchetă internaţională completă, transparentă şi bazată pe dovezi.

Joe Biden, Președinte al Statelor Unite ale Americii

Primele cazuri de Covid-19 provocate de SARS-Cov-2 au fost diagnosticate în Wuhan în decembrie 2019 iar două luni mai târziu Organizația Mondială a Sănătății a declarat oficial pandemie, de atunci virusul contabilizând, în mod oficial, peste 3,5 milioane de victime și pagube materiale greu de estimat după măsurile de limitare a pandemiei luate de guvernele naționale.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram