Sindicatul Europol al polițiștilor, solidar cu „teroriștii”?

Sindicatul Europol al polițiștilor, solidar cu „teroriștii”?
martie 27, 2021
Redactia

Recentul protest al Sindicatului Polițiștilor Europeni „Europol” desfășurat în fața M.A.I. în data de 25 Martie a.c., nu a fost numai despre condițiile de lucru, lucrul peste program al polițiștilor sau despre amplificarea dialogului social.

Din câte se pare, noile dezvoltări arată că reprezentanții sindicali ai polițiștilor sunt în total dezacord cu noile măsuri de carantină, coerciție și instrumentalizare politică a instituției.

Astfel, vineri, 26 Martie a.c., Sindicatul Europol, reacționează vehement pe Facebook la reproșurile aduse de premierul Cîțu:

Alertă în Capitală! După ce premierul a declarat aseară la un post tv că i se pare că polițiștii „s-au retras” și nu prea i-a mai văzut că amendează oameni, slugărnicia politică a determinat această măsură heirupistă care nu are nicio justificare și eficiență. Mai mult, au fost delegați împotriva voinței lor, polițiști de frontieră de la Aeroportul Otopeni, care nici măcar nu au competență de a aplica sancțiuni la Legea 55/2020, și au fost trimiși să patruleze prin marile magazine pentru a speria oamenii.

(sursa: https://www.facebook.com/europolromania/posts/3740618276035349)

De asemenea, polițiștii absența bazei legale a utilizării punitive și coercitive a instituției împotriva populației:

Denunțăm modul abuziv în care s-a procedat, în condițiile în care polițiștii chemați de acasă, polițiștii delegați de la IGPR/IGPF nu li s-au înmânat actele administrative în baza cărora aceștia să îndeplinească sarcini pe care nu le au în fișa postului, respectiv să fie pe post de sperietoare și să amendeze populația.

(sursa: https://www.facebook.com/europolromania/posts/3740618276035349)

sursa foto: https://apnews.com/article/europe-bucharest-romania-police-962335df8d8a24807a825b058e9b620d/gallery/ee3720e129dc4a78a3615eb8a8a73e87

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram