Sindicatul Europol al polițiștilor, solidar cu „teroriștii”?

Sindicatul Europol al polițiștilor, solidar cu „teroriștii”?
martie 27, 2021
Redactia

Recentul protest al Sindicatului Polițiștilor Europeni „Europol” desfășurat în fața M.A.I. în data de 25 Martie a.c., nu a fost numai despre condițiile de lucru, lucrul peste program al polițiștilor sau despre amplificarea dialogului social.

Din câte se pare, noile dezvoltări arată că reprezentanții sindicali ai polițiștilor sunt în total dezacord cu noile măsuri de carantină, coerciție și instrumentalizare politică a instituției.

Astfel, vineri, 26 Martie a.c., Sindicatul Europol, reacționează vehement pe Facebook la reproșurile aduse de premierul Cîțu:

Alertă în Capitală! După ce premierul a declarat aseară la un post tv că i se pare că polițiștii „s-au retras” și nu prea i-a mai văzut că amendează oameni, slugărnicia politică a determinat această măsură heirupistă care nu are nicio justificare și eficiență. Mai mult, au fost delegați împotriva voinței lor, polițiști de frontieră de la Aeroportul Otopeni, care nici măcar nu au competență de a aplica sancțiuni la Legea 55/2020, și au fost trimiși să patruleze prin marile magazine pentru a speria oamenii.

(sursa: https://www.facebook.com/europolromania/posts/3740618276035349)

De asemenea, polițiștii absența bazei legale a utilizării punitive și coercitive a instituției împotriva populației:

Denunțăm modul abuziv în care s-a procedat, în condițiile în care polițiștii chemați de acasă, polițiștii delegați de la IGPR/IGPF nu li s-au înmânat actele administrative în baza cărora aceștia să îndeplinească sarcini pe care nu le au în fișa postului, respectiv să fie pe post de sperietoare și să amendeze populația.

(sursa: https://www.facebook.com/europolromania/posts/3740618276035349)

sursa foto: https://apnews.com/article/europe-bucharest-romania-police-962335df8d8a24807a825b058e9b620d/gallery/ee3720e129dc4a78a3615eb8a8a73e87

mai 7, 2021
Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială

Ministrul Muncii s-a aflat joi în vizită în instutuții de protecție socială admnistrate privat în județul Covasna. Raluca Turcan a evidențiat succesele obținute la Sfântu Gheorghe de cei de la Diakonia.

mai 7, 2021
Patentele vaccinurilor anti-Covid-19 provoacă certuri între SUA și Germania

Interesele SUA și Gemania se ciocnesc din nou, de această dată din cauza vaccinurilor. Germania se opune renunțării la protecția proprietății intelectuale.

mai 6, 2021
Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închisă definitiv de Kremlin. Postul a adunat mai mult de două milioane USD amenzi date de administrația Putin.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram