Sirian-Vodă poate ignora vocea poporului dar nu furca și coasa lui

Sirian-Vodă poate ignora vocea poporului dar nu furca și coasa lui
martie 26, 2021
Alin Ciubotariu


Ajungem, nu de puține ori în istorie, în acel moment în care cei care conduc un popor, fie ei aleși sau numiți, insistă cu obstinație să ignore vocea maselor și să impună reguli pe care acesta, poporul, le disprețuiește din străfundul inimii.

Cam acolo suntem azi. Avem un popor sărăcit, flămând, șomer, cu nervii la pământ și cu fălcile încleștate de ură și, zic unii, niște conducători. Noi spunem că a mai rămas doar unul: fostul medic anestezist, acum manager rupt de lumea medicală, ajuns mare șef de trib peste toți medicii care au pierdut o viață studiind microbiologie și epidemiologie și care ia decizii ca și cum el asta ar fi studiat de când e bugetar.

Avem un popor tot mai sătul de fentele ieftine prin care politicienii care „vor binele cetățenilor” se prefac că fac ceva ca să le arate supușilor lor că ei încearcă să oprească această pandemie amenințătoare în urma căreia nu mai supraviețuiesc decât 99,97% dintre cei infectați și tot mai pornit în a se răzbuna pe cei care joacă rolul de slugă preaplecată a lui Sirian-Vodă, milițienii, și fugăresc oamenii pe străzi să le ia banii, prin proces verbal, pentru că nu au pe față nici măcar o cârpă, darămite mască de protecție împotriva virușilor.

Și unul, răstit, apostol al tusei chinezești, Sirian-Vodă , care a ajuns să trăiască cu impresia că virusul stă ascuns după colțul bisericilor dar nu în molurile prietenilor, că tusea are program de lucru precum paznicii lui și atacă numai noaptea sau numai la petrecerile din casele oamenilor și care și-a asumat, cu de la sine putere și cu încuviințarea oilor pe care le blagoslovește cu păstorirea lui, dreptul de a decide din scaunul lui absolut tot ce au și ce nu au voie să facă cei din țară, indiferent unde ar fi aceștia.

Nu mai departe decât azi, pentru că cei care conduc județul Timiș și-au permis să îi iasă din ordin și să nu mai prelungească arestul la domiciliu al cetățenilor lor, după ce a decis cu de la sine putere că mai trebuie neapărat 3 zile de arest, a venit și a anunțat cu seninătate că de acum nici unul din reprezentanții cetățenilor de la nivel județean, fie ei votați sau numiți, nu mai are nici un cuvânt de spus și că, prin decizia guvernului, și doar prin ea, se vor aplica automat în provincie ceea ce ei numesc măsuri anti-pandemie.

Și, ca să fie socoteala oablă și să nu aibă nimeni nimic de spus împotriva lui, ne-a anunțat, fără să fi destăinuit cu ce specialiști a discutat problema și cu ce membri ai guvernului s-a sfătuit, că demența numită „Stare de Alertă” se va prelungi și după data de 14 aprilie, adică a știut de acum cum vor arăta datele medicale în 13 aprilie și a decis că nu scăpăm fără arest când avem noi chef, numa` așa, că suntem noi poporul.

Au mai fost din ăștia pe la conducerea colțului ăstuia de lume. Și au aflat pe pielea lor, unii chiar recent, la Târgoviște, că dacă ignori vocea poporului, arma lui nu o vei mai pute ignora. Fie ea furcă, coasă, ghioagă, torță sau Kalașnikov…

Oare când îi va explica norodul rumân și lui Sirian-Vodă cum stă treaba cu voința celor „proști” da` mulți?! Noi știm că Vodă ne vrea binele... dar oare cum îi arătăm că nu suntem dispuși să-l lăsăm să ni-l ia?

mai 7, 2021
Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială

Ministrul Muncii s-a aflat joi în vizită în instutuții de protecție socială admnistrate privat în județul Covasna. Raluca Turcan a evidențiat succesele obținute la Sfântu Gheorghe de cei de la Diakonia.

mai 7, 2021
Patentele vaccinurilor anti-Covid-19 provoacă certuri între SUA și Germania

Interesele SUA și Gemania se ciocnesc din nou, de această dată din cauza vaccinurilor. Germania se opune renunțării la protecția proprietății intelectuale.

mai 6, 2021
Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închisă definitiv de Kremlin. Postul a adunat mai mult de două milioane USD amenzi date de administrația Putin.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram