Statele Unite se realătură Acordului pentru Climat de la Paris

Statele Unite se realătură Acordului pentru Climat de la Paris
aprilie 23, 2021
Alin Ciubotariu

Președintele American anunță reîntoarcerea SUA la Acordul de la Paris. Franța salută reîntoarcerea Americii în cadrul unui summit online.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a anunțat joi, 22 aprilie, cu ocazia Summitului Zilei Pământului organizat de ONU, că administrația democrată a decis realăturarea SUA la Acordul pentru Climat de la Paris, tratat din care administrația Trump și-a retras țara în 2019.

America s-a întors. Ne-am alăturat Acordului de la Paris și suntem pregătiți să adunăm lumea pentru a face față crizei climatice. Vom face asta!!

Joe Biden, Președintele Statelor Unite ale Americii

Odată cu reîntoarcerea la Acordul de la Paris administrația democrată de la Washington a anunțat un obiectiv extrem de serios privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, SUA urmând a reduce cu 52% a acestora până în 2030, reducerea fiind calculată la nivelul emisiilor din 2005.

Anunțul a fost făcut public pe rețelele de socializare, fiind însoțit și de reacția președintelui Franței, Emanuel Macron, la summitul online organizat de Organizația Națiunilor Unite, acesta urându-le „Bun venit acasă!” americanilor în intervenția sa și atenționându-și partenerii din acordul încheiat acum 5 ani că e nevoie de acțiuni imediate.

Am continuat sa avansam, sa lucram in ciuda alegerii facute de SUA. Si am rezistat. Nu mai avem mult timp si stim ca actiunea trebuie sa fie imediata

Emanuel Macron, Președintele Republicii Franceze

Statele Unite ale Americii au părăsit în mod oficial Acordul pentru Climat de la Paris miercuri, 4 noiembrie 2020, la împlinirea unui an de la depunerea cerererii oficiale de retragere, Donald Trump fiind un opozant ferm al acordului și a redus reglementări de mediu motivând că acestea inhibă afacerile americane şi oferă avantaje altor state.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram