Statele Unite se realătură Acordului pentru Climat de la Paris

Statele Unite se realătură Acordului pentru Climat de la Paris
aprilie 23, 2021
Alin Ciubotariu

Președintele American anunță reîntoarcerea SUA la Acordul de la Paris. Franța salută reîntoarcerea Americii în cadrul unui summit online.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a anunțat joi, 22 aprilie, cu ocazia Summitului Zilei Pământului organizat de ONU, că administrația democrată a decis realăturarea SUA la Acordul pentru Climat de la Paris, tratat din care administrația Trump și-a retras țara în 2019.

America s-a întors. Ne-am alăturat Acordului de la Paris și suntem pregătiți să adunăm lumea pentru a face față crizei climatice. Vom face asta!!

Joe Biden, Președintele Statelor Unite ale Americii

Odată cu reîntoarcerea la Acordul de la Paris administrația democrată de la Washington a anunțat un obiectiv extrem de serios privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, SUA urmând a reduce cu 52% a acestora până în 2030, reducerea fiind calculată la nivelul emisiilor din 2005.

Anunțul a fost făcut public pe rețelele de socializare, fiind însoțit și de reacția președintelui Franței, Emanuel Macron, la summitul online organizat de Organizația Națiunilor Unite, acesta urându-le „Bun venit acasă!” americanilor în intervenția sa și atenționându-și partenerii din acordul încheiat acum 5 ani că e nevoie de acțiuni imediate.

Am continuat sa avansam, sa lucram in ciuda alegerii facute de SUA. Si am rezistat. Nu mai avem mult timp si stim ca actiunea trebuie sa fie imediata

Emanuel Macron, Președintele Republicii Franceze

Statele Unite ale Americii au părăsit în mod oficial Acordul pentru Climat de la Paris miercuri, 4 noiembrie 2020, la împlinirea unui an de la depunerea cerererii oficiale de retragere, Donald Trump fiind un opozant ferm al acordului și a redus reglementări de mediu motivând că acestea inhibă afacerile americane şi oferă avantaje altor state.

mai 6, 2021
Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închisă definitiv de Kremlin. Postul a adunat mai mult de două milioane USD amenzi date de administrația Putin.

mai 6, 2021
România trimite a 4 tranșă de vaccinuri către Republica Moldova

România mai donează 100.000 de doze de vaccin Republicii Moldova. Maia Sandu a cerut autoriăților să accelereze vaccinarea.

mai 6, 2021
George Simion aruncă partidul în lupta pentru alegerile parlamentare din Moldova

AUR își anunță participarea la alegerile anticipate din Republica Moldova. Organizația din Moldova va fi condusă de liderul unei organizații unioniste.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram