Tanczos Barna: 5% sunt afectați de urși și 95% au o opinie

Tanczos Barna: 5% sunt afectați de urși și 95% au o opinie
mai 19, 2021
Alin Ciubotariu

Ministrul Mediului nu se lasă influențat de emoția publică și permite în continuare vânătoarea urșilor.

Tanczos Barba, Ministrul Mediului, a declarat marți, 18 mai, că regulamenul derogărilor pentru vânătoarea de urși atâta vreme cât va exista un pericol la adresa vieții cetățenilor din zona de habitat și a criticat opinenții care nu au legătură cu traiul din zonele cu urși și nici cunoștințe despre situație.

Dacă există pericol la adresa vieţii umane, da, este obligaţia ministerului, scrie în lege că ministerul trebuie să emită ordine de prevenţie şi de intervenţie. Este obligaţia legală.
Cu siguranţă, vor fi opinii divergente, dar situaţia stă în felul următor: avem 5% din populaţia ţării care e direct afectată, este unu din… nu ştiu, zece oameni care ştiu exact ce înseamnă convieţuirea asta cu animalele sălbatice şi sunt 95% care au o părere, au anumite informaţii, dar nu trăiesc în zonele respective.
Doar în localitatea respectivă erau 22 de atacuri de urs în 2020. Sunt 1.000 în judeţul respectiv, sunt 4.960 şi ceva de dosare depuse la gărzile forestiere în cinci ani.

Tanczos Barna, Ministrul Mediului

Declarațiile Ministrului Mediului vin în contextul scandalului provocat în luna mai de împușcarea în luna martie a unui urs trofeu de către prințul de Lichtenshtein, eveniment care a provocat un val de emoție în rândul iubitorilor de natură dar care, în urma verificărilor Gărzii Forestiere și a Gărzii de Mediu, se pare că a fost întru totul legală.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram