UE pregătește un portofel digital pentru acte de identitate și plăți.

UE pregătește un portofel digital pentru acte de identitate și plăți.
iunie 3, 2021
Alin Ciubotariu

Posesorii aplicației vor putea salva online acte, plăți și parole.

Uniunea Europeană a prezentat miercuri, 2 iunie, proiectul unui portofel digital ce va putea fi folosit ca act de identitate și aplicație de plată fără contact destinat utilizării în interiorul statelor uniunii, proiect ce poate reprezenta o șansă de digitalizare și pentru România, conform declarațiilor lui Ciprian Teleman, Ministrul Cercetării, Inovației și Digitalizării.

O să începem să scăpăm de dosarul cu șină din 2024. Orice aplicație guvernamentală va trebui să fie cloud-readble, să poată fi instalată într-un cloud și să fie interoperabilă. E nevoie și de o schimbare de gândire. Unele servicii s-au digitalizat atunci când nu se mai putea altfel, când presiunea din afara cetățenilor sau din afara țării era atat de mare încât au luat decizia.

Ciprian Teleman, Ministrul Cercetării, Inovației și Digitalizării

UE va lansa o aplicație „ultrasecurizată” cu rol portofel digital cu rol și de act de identificare destinat cetățenilor statelor membre UE, aplicație ce va permit stocarea în mediul online a actelor de identitate și a diferite modalități de plată cu scopul de a ușura călătoriile și plățile în interiorul UE.

Aplicația nu va fi obligatorie și va asigura, conform Financial Times, accesul posesorului la acte de identitate, documente de călătorie, modalități de plată sau memorarea de parole pe servere securizate ale uniunii.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram