Untold ar vrea să aibă un cuvânt de spus

Untold ar vrea să aibă un cuvânt de spus
aprilie 6, 2021
Alin Ciubotariu

Organizatorii UNTOLD vor să discute cu autoritățile dspre posibila desfășurare a festivalurilor. Secretarul de Stat Andreea Moldovan nu se lasă convinsă de testele rapide.

Eduard Chereji, directorul de comunicare al marilor festivaluri UNTOLD și Neversea, a declarat duminică, 4 aprilie, în cadrul unei emisiuni TV a postului Antena3, că cele două festivaluri ale verii ar putea fi organizate în 2021 dacă autoritățile vor accepta să coopereze cu organizatorii festivalurilor în încercarea de a asigura testarea zilnică a celor care vor avea acces în arenă.

Eu sunt foarte optimist, pentru că în 2021 suntem într-un scenariu mult mai favorabil decât în 2020. În acest an, iată că avem soluții non-invazive de testare rapidă. Ar fi greșit să spunem că doar cei care au trecut prin boală sau au făcut vaccinul poate au dreptul să meargă la un eveniment sau restaurant, hotel

Eduard Chereji, Director Comunicare UNTOLD

Eduard Chereji afirmă că organzatorii sunt pregătiți să arate autorităților că pot permite desfășurarea festivalurilor anul acesta.

Noi propuneam, în ceea ce privește UNTOLD și Neversea, testare rapidă în fiecare zi a festivalului. Avem resursele necesare de verificare Sunt peste 100 de pagini pe care le-am pregătit pentru întâlnirile cu autoritățile. Și una dintre cele mai importante concluzii a fost că la un eveniment, acolo unde se testează, oamenii sunt mult mai în siguranță decât dacă merg la supermarket

Eduard Chereji, Director Comunicare UNTOLD

Cu toate acestea, duminică, în timpul conferinței de presă a Ministrului Sănătății, Andreea Moldovan, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, a declarat că testarea antigen din salivă nu este o metodă recomandată deoarece rata de pozitivare ar fi mult mai mică decât la testele naso-faringiene.

S-au cerut păreri și de la comisia COVID și de la Boli Infecțioase. Cele 3.000 de teste nu s-au inclus pentru că nu sunt teste aprobate, sunt teste din salivă, nu din nazofaringian, ele au sensibilitate considerate, nu sunt utile ca test de screening. Această testare cu teste antigen din salivă implică un risc, pentru că rata de pozitivitate nu e atât de înaltă, oferă o falsă siguranță printr-un test negativ, care nu e întotdeauna rezultatul real. Când testele acestea vor fi de o calitate superioară, bineînțeles că va fi un pas înainte pentru o testare mai plăcută

Andreea Moldovan, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății

Secretarul de Stat Andreea Moldovan a adăugat că până și testele non-invazive, antigen, trebuie făcute corect, de un personal calificat, instruit de apecialiști, care pot transmite testul către bazele de date necesare.

Au început să apară o serie de teste. (…) Fiecare are plusuri și minusuri. Cifra nu este atât de mare, 1,3 milioane de teste, din aceste teste o parte s-au folosit: 26.000-27.000 folosite până acum. E important dacă ne gândim la numărul total de teste antigen făcute.
Farmaciștii vor să fie instruiți pentru a face testări COVID.
Și medicii de familie, dacă vor, ne vor ajuta. Sunt parte a colectivului medical pe care ne bazăm. Din punct de vedere al testării la medici de familie, începem un proiect pilot în Timiș. Doar să fie dorință. Vom merge pe parte de testare și vaccinare.
E foarte important ca un test rapid să fie făcut corect. Și va fi transmis pentru înregistrare în Coronaforms. Aceste aplicații pot fi accesate de personal instruit.

Andreea Moldovan, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății

În România, în starea de alertă prelungită prin Hotărârea de Guvern din 10 martie, sunt interzise manifestările culturale și artistice indiferent de amploarea lor iar ultima decizie a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, prin eliminarea din lanțul de decizie a Consiliului Județean pentru Situații de Urgență și aplicarea automată a unor restricții de circulație și program de funcționare în funție de indicele ratei de infectare, va ține o perioadă destul de lungă marile orașe, unde numărul testelor este crescut, cu program redus până la 18:00 și stingerea civililor la 20:00.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram