USR se aliază cu AUR pentru a vota primarii în două tururi

USR se aliază cu AUR pentru a vota primarii în două tururi
aprilie 22, 2021
Alin Ciubotariu

Un deputat USR a anunțat colaborarea USR cu partidul lui George Simion. Inițiativa este una excepțională în cadrul coaliției.

Ținând cont de prevederile protocolului încheiat în cadrul coaliției de guvernare între USR Plus, PNL și UDMR, care permite membrilor coaliției să caute sprijin extern coaliției în cazul unor proiecte legislative aflate în afara programului de guvernare, dacă restul partenerilor din coaliție au refuzat să susțină o majoritate de voturi, un deputat USR anunță o alianță surprinzătoare cu AUR.

Tudor Benga, deputat USR Plus de Brașov, membru al Comisiei de Administrație Publică din Camera Deputaților și al Biroului Național al USR, a făcut anunțul, într-o postare pe facebook, propunând un termen limită partenerilor din coaliție pentru trecerea legii pentru alegerea primarilor în două tururi finalul anului 2021 și cooptarea sprijinului Alianței pentru Unirea Românilor pentru a aduna voturile necesare unei majorități.

Așa că având această experiență directă în minte și cunoscând foarte bine joculețele politice din coaliția curentă, eu ce pot spune sunt următoarele: dacă până la finalul anului 2021, adică până la finalul sesiunii ordinare din toamnă, alegerea primarilor în două tururi nu ajunge la votul final din camera decizionala a Parlamentului atunci înseamnă că ne batem joc de alegători și de tot ceea ce promitem și USRPLUS-ul și PNL-ul de patru ani de zile. Știu foarte bine că UDMR-ul nu vrea, nu este nici o problemă, AUR vrea și voturile lor sunt suficiente să compenseze.
Dacă nu avem onestitatea politică de a face măcar acest pas procedural până la finalul acestui an calendaristic 2021 atunci înseamnă că doar continuăm mingicareala politică business as usual și atunci să nu ne mirăm de votul de blam pe care ni-l vor da alegătorii în 2024 când se vor regăsi cu ștampila în mână să-și spună părerea despre ce va fi realizat sau nu coaliția de guvernare.

Tudor Benga, deputat USR Plus

Legea care modifica modul alegerii primarilor, prin care aceștia ar urma să fie aleși în două tururi (varianta folosită înainte de modificarea legii de către actuali membri Partidul Național Liberal) și nu unul singur, ca în prezent, este una din promisiunile electorale onorate de Partidul Național Liberal prin asumarea răspunderii în luna ianuarie în plenul camerelor reunite ale Parlamentului dar care ar trebui, ulterior, să treacă și de votul Parlamentului, vot pentru care acum nu există o majoritate stabilă.

mai 7, 2021
PSD iese la atac împotriva lui Ghinea

Social Democrații îi atrag atenția ministrului Ghinea că a ignorat toate programele europene în afara PNRR.

mai 7, 2021
Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială

Ministrul Muncii s-a aflat joi în vizită în instutuții de protecție socială admnistrate privat în județul Covasna. Raluca Turcan a evidențiat succesele obținute la Sfântu Gheorghe de cei de la Diakonia.

mai 7, 2021
Patentele vaccinurilor anti-Covid-19 provoacă certuri între SUA și Germania

Interesele SUA și Gemania se ciocnesc din nou, de această dată din cauza vaccinurilor. Germania se opune renunțării la protecția proprietății intelectuale.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram