Vacanța de Paște mai lungă. Semestrul al doilea decalat.

Vacanța de Paște mai lungă. Semestrul al doilea decalat.
martie 24, 2021
Alin Ciubotariu

Ministerul Educației a prelungit vacanța de primăvară a elevilor până în 4 mai. Eaxamenul de Bacalaureat se menține la data stabilită.

Sorin Câmpeanu, ministrul educației, a anunțat astăzi că vacanța de Paște a elevilor se va prelungi până în data de 4 mai, în așa fel încât aceasta să cuprindă atât Paștele ortodox cât și cel catolic și să ajute autoritățile în lupta împotriva noului coronavirus prin reducerea mobilității în perioada lunii aprilie.

„Observând evoluţia epidemiologică din ce în ce mai gravă, corelată cu starea sistemului sanitar, luăm în considerare extinderea perioadei vacanţei de primăvară în aşa fel încât avantajele să fie următoarele: să includă şi sărbătorile pascale catolice şi sărbătorile pascale ortodoxe; să permită o micşorare a mobilităţii pe perioada lunii aprilie, care se anunţă ca fiind cea mai dificilă; să permită organizarea examenului de bacalaureat la aceleaşi date chiar dacă vom fi nevoiţi, ca anul trecut, să echivalăm competenţele şi să organizăm proba de competenţe digitale după bacalaureat. Al patrulea avantaj – să permită încheierea simulărilor pentru Bacalaureat şi Evaluarea naţională până pe 31 martie, deci să rămână deschise până la 1 aprilie, având avantajul că putem derula toate simulările – clasa a VIII-a , clasa a XII-a, clasa a XIII-a. Se susţin la datele planificate evaluările pentru clasa a IV-a şi a VI-a”

Sorin Câmpeanu, ministru al educației

Ministrul Educației a spus că extinderea vacanței de primăvară prezintă și o serie de dezavantaje prin faptul că, în afară de examenele de Bacalaureat, restul Evaluărilor Naționale și alte evaluări din cursul semestrului trebuie reprogramate.

„Bacalaureatul rămâne pe loc, Evaluarea naţională ar urma să se organizeze după Bacalaureat, admiterea în liceu tot după Bacalaureat şi mai avem evaluarea la clasa a II-a, care era programată în luna aprilie – începea pe 20 aprilie – să fie mutată în luna mai. Deci, punând în balanţă avantajele, în primul rând micşorarea mobilităţii, am încercat să găsim soluţia optimă de echilibru pentru a pierde cât mai puţin. Finalul semestrului al doilea se decalează două săptămâni. Vacanţa de primăvară se prelungeşte cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanţa de vară în vacanţa de primăvară. În loc să finalizăm semestrul al doilea pe 18 iunie se va încheia pe 2 iulie.”

Sorin Câmpeanu, ministru al educației

Al doilea semestru se va închide în data de 2 iulie în loc de 18 iunie, așa cum era programat inițial, cu excepția elevilor din clasele a VIII-a, care vor încheia cursurile pe 25 iunie, a XII-a, care vor termina în data de 18 iunie și cei din învățământul profesional și tehnic, care vor închide semestrul în data de 23 iulie, în loc de 9 iunie, cum fusese programat inițial.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram