Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

Virusul Chinezesc și visul Orwellian...
iunie 9, 2021
Alin Ciubotariu

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului și să mai bage la coteț vreo 20 de milioane de oameni, să nu cumva să moară bunica din cauza dușmanului invizibil.

Ce nu vă spune aparatul de comunicare a fericirii poporului chinez este că tot în orașul ala își ducea, până de curând cand grija partidului l-a luat pe sus și la pus cu picioarele în apă rece să i se mai răcorească creierul înfierbântat de răzmeriță, și un dizident mai vocal, cu un canal de twitter destul de popular (să nu uităm că platforma respectivă e oficial interzisă în China), Wang Aizhong, a cărui apartament a fost întors cu susul în jos de uniformele partidului iar orice dispozitiv cu spațiu de stocare a fost confiscat.

Vă mai amintiți mesajele de propagandă ale Partidului Comunist Chinez în care îi sudau pe unii, la propriu, în case? Cu marile carantine în care nu aveai voie să faci doi pași fără să te raporteze vecinul la comisarul politic că ai ieșit numai după apă și nu ți-ai luat și pâine ca să ai motiv să încalci carantina din nou mai târziu? Vă mai amintiți toată propaganda aia despre cum lupta China împotriva dușmanului invizibil care o omora pe bunica?

Dar câți dintre voi știu despre protestele din vara și din toamna anului 2019 din Wuhan, proteste declanșate după ce Partidul a anunțat că va construi în zona Yangluo din districtul Xinzhou, aproape de Wuhan, capitala provinciei Hubei, un incinerator de deșeuri cu o capacitate de ardere de 2.000 tone pe zi? Proteste puternice într-un oraș de circa 10 milioane de oameni, de care nu a auzit mai nimeni, că erau toți preocupați de ce se întâmpla în Hong Kong, că pe acolo circulă banul.

Vă place modul de operare? Vi se pare cunoscut? Nimic nu e mai cusut cu ață albă decât minciuna spusă de un comunist atunci când vrea să calce în picioare umanitatea cuiva încercând să arate că e spre binele tuturor…

China însă a dus la rang de artă doctrina orwelliană a dușmanului comun reușind să transforme ceea ce ar fi trebuit să fie un dușman înarmat în unul invizibil, care poate fi peste tot și în toate, și pentru învingerea căruia trebuie să ne pârâm vecinii, părinții și frații și să stăm ascunși între 4 pereți ignorând orice fel de abuz s-ar putea întâmpla în jurul nostru, că poate ăia ai încălcat normale carantinei. Sau poate „au căutat scandal și au stârnit dispute” cum a făcut Wang Aizhong, de a ajuns la poliție într-un final… Nici măcar nu e o glumă, așa sună declarația oficială

Ce e mai trist e să te uiți în jurul tău și să vezi cum unii neghiobi sar și îmbrățișează, de bunăvoie și nesiliți de nimeni, aceleași metode prin care un partid vinovat de moartea a zeci de milioane de oameni le folosește pentru a pune căluș ereticilor care îndrăznesc să nu creadă că partidul e în tot și în toate, metode demostrate ca fiind ineficiente, și cer cu mare gură aplicarea lor. Aceeiași oameni care acum 3 ani ieșeau în stradă și țipau din gură de șarpe că „Dragnia” instaurează dictatura punând stăpânire pe justiție stau acum în spatele tastaturilor și țipă că se ia în calcul cuvântul justiției și nu se impune dictatură medicală pentru epurarea negaționiștilor putiniști pesediști.

Și totul în numele luptei împotriva dusmanului comun invizibil care e peste tot și în toți…

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram