Vlad Voiculescu: Unele operații vor fi amânate. Ne concentrăm pe tratarea Covid.

Vlad Voiculescu: Unele operații vor fi amânate. Ne concentrăm pe tratarea Covid.
aprilie 4, 2021
Alin Ciubotariu

Ministrul Sănătății a anunțat că unele intervenții chirurgicale vor fi amânate. Vlad Voiculescu a cerut o mai mare implicare a rețelelor de spitale MAI, SRI, MApN și al Transporturilor.

Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății, a participat dumincă, 4 aprilie, la o conferință de presă pe tema pandemiei de coronavirus, ocazie cu care a făcut mai multe declarații legate de sistemul de sănătate și de managementul epidemiei din România.

Vlad Voiculescu a anunțat că unele intervenții chirurgicale elective vor fi amânate având în vedere că personalul medical va trebui să se concentreze mai mult pe tratarea bolnavilor de Covid, astfel încât unele urgențe non-covid vor fi preluate și de spitalele care în prezent se ocupă de tratarea bolnavilor cronici:

Urmărim concentrarea tuturor forţelor în perioada următoare pe îngrijirea pacienţilor cu Covid-19. Asta, da, ar putea să însemne amânarea unor operaţii elective, unor proceduri elective, asta ar putea să însemne că anumite spitale, respectiv anumite secţii, o anumită parte a resurselor umane vor fi concentrate pe tratamentul pacienţilor cu Covid-19

Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății

Cu această ocazie Vlad Voiculescu a cerut în mod public implicarea în tratamentul persoanelor infectate cu Covid-19 a spitalelor care, în mod normal, se ocupă cu tratamentul bolilor cronice:

Anumite spitale de cronici, aşa numite spitale de cronici, spitale care deşi au baza materială şi resursa umană pentru a oferi îngrijire urgenţelor nu au făcut-o întotdeauna. Va trebui un efort, solicităm un efort din partea acestor spitale pentru specialităţi precum Ortopedie, ORL, Urologie, Chirurgie şi aşa mai departe.

Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății

Totodată Ministrul Sănătății a cerut o implicare mai mare a rețelelor de spitale dedicate tratării anumitor categorii de angajați ai statului, cum, ar fi spitalele MAI, SRI, MApN și al Transporturilor:

Solicităm o implicare mai puternică a reţelelor de spitale MAI, SRI, MApN, al Transporturilor, şi suntem siguri că vom primi ajutor. De altfel, o bună parte dintre ei s-au implicat deja cât se poate de serios în gestionarea acestei pandemii.

Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății

La finalul conferinței de presă Vlad Voiculescu a criticat promovarea de către unele posturi de televiziune a medicilor care recomandă tratarea la domiciliu a Covid-19 și a afirmat că nu există un protocol pentru tratament la domiciliu a virusului și că astfel de tratament micșorează șansa de vindecare a bolnavilor.

mai 7, 2021
Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială

Ministrul Muncii s-a aflat joi în vizită în instutuții de protecție socială admnistrate privat în județul Covasna. Raluca Turcan a evidențiat succesele obținute la Sfântu Gheorghe de cei de la Diakonia.

mai 7, 2021
Patentele vaccinurilor anti-Covid-19 provoacă certuri între SUA și Germania

Interesele SUA și Gemania se ciocnesc din nou, de această dată din cauza vaccinurilor. Germania se opune renunțării la protecția proprietății intelectuale.

mai 6, 2021
Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închisă definitiv de Kremlin. Postul a adunat mai mult de două milioane USD amenzi date de administrația Putin.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram